luni, 21 septembrie 2009

19 septembrie - Oselu reloaded

Am ajuns in Glavoi vineri seara destul de tarziu, dar bucurosi ca am scapat de oras. O ceatza sa o tai cu cutitul. Sambata se anunta o vreme frumoasa, cu cativa nori ce-i drept, dar ok. Nu aveam idee ce traseu sa facem, prin ce gauri sa ne bagam si astfel dupa ce Sebi si-a scimbat sistemul de iluminat de pe o casca pe alta, am pornit cu duba, hotarati sa mergem sa recuperam doua lonje si o caraba lasate undeva la inceputul vaii Oselu. Am parcat un pic mai jos de Fantana Rosie, ne-am luat echipamentele, in caz ca ne-am fi bagat iar pe canion si am pornit spre peretele stang al vaii.
Dupa aproximativ o ora, am ajuns la un punct de belvedere, frumos, care iti permite o perspectiva faina asupra Vaii Boghii. De aici am facut rapeluri pe peretele destul de abrupt pana la firul vai, aproximativ 300 m diferenta de nivel.
Ajunsi aproape de vale, Sebi recupereaza lonjele si caraba. Aveam 2 solutii: sa urcam undeva pe vale in sus, nestiind ce ne asteapta sau sa coboram pe canion.
Am ales varianta 2 :)
Pana la prima cascada am mers cam 200-300 m. Am avut norocul sa imi sucesc glezna stanga si sa ma lovesc la mana dreapta (nu bausem nimic in zuia aceea :)) chiar inainte de primul rapel.
Ne echipam in neoprene si ii dam bice.
Am si numarat cascadele si in total sunt 8.
Cum am pornit tarziu si deja la ora 8 e seara, ultimele 4 cascade, care au cam 10-15 m, le-am facut la lumina frontalei (a se citi o frontala - a lui Sebi...eu nu mi-am adus-o).
La 8.30 am strans coarda pt ultima data in acea zi, ne-am schimbat in haine uscate si da-i bataie spre masina.
Parcurgem tot satucul de vacanta cam intro ora si ajungem la intersectia Padis-Pietroasa-Boga.
De aici am sperat din tot sufletul ca ne va lua cineva cu masina, dar...pauza. Se pare ca nimeni nu mai urca... :(
Am pornit pe traseul care scurteaza drumul si dupa fix o ora am ajuns la masina. Eram epuizati, mancasem doar dimineata si o ciocolata pe drum.
La orele 23 trecute fix ajungem in Glavoi, unde deja cheful de inchidere sezon era in toi, la binecunoscutul "Taniar". Restul e poveste...
P.S. Poze nu sunt, deoarece nici acumulatori incarcati nu au fost :):):)

Niciun comentariu: